Over Holland Gewijzigde herdruk 2013

Karel Tomeï
Peter de Lange
Status:Verschenen
2005 - Onze prijs € 27,50

Over Holland bestellen
Over Holland toevoegen

In 'Over Holland' laat luchtfotograaf Karel Tomeï Nederland van zijn beste kant zien. Tomeï heeft een oog voor perfecte composities. Hij abstraheert de wereld onder zich en deelt daarbij het oppervlak van het stuk aarde dat hij in vizier heeft, op in stukjes. 'Over Holland' is anders dan anders. Want spectaculaire en verrassende foto's worden gecombineerd met werk van Nederlandse schrijvers, cabaretiers, zangers, dichters en toneelspelers en citatenbedenkers.

Gebonden met foam | 577 pagina's | Kleur: f.c. | Taal: NL/ENG | Afmetingen: 16 x 24 cm | ISBN: 9789055944224

Share |

Lezersreacties:

Recensie NBD/Biblion:

In ruim tweehonderd luchtfoto's toont de fotograaf Nederland. Vanuit een vliegtuigje maakte hij opnamen die hij naar thema, stad en provincie rangschikte. De kijker gaat o.m. langs volle stranden, buitenwijken, kerken, autokerkhoven, winterse landschappen, havens, rivieren en andere luchtvaartuigen. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht krijgen apart de ruimte. Strakke composities kenmerken de in oblongformaat gepresenteerde, haarscherpe foto's, die in een kleurige no-nonsense lay-out worden afgewisseld door gedichtjes en tekstfragmenten. De fotograaf is een erkend specialist, wiens luchtfoto's in talloze publicaties te zien zijn. De inleiding komt voor rekening van een redacteur van het Rotterdams Dagblad. Hij betoogt in soepele stijl dat de luchtfoto's een verrassende kijk bieden op Nederland. De (al te) overvloedige foto's zijn van een hoog niveau en tonen inderdaad een zelden gezien Nederland. 

Reacties Kopers:

Dit is een heel mooi boek om op een leuke en originele manier Holland in beeld te brengen. De teksten zijn zowel in Nederlands als in Engels en ik vind het een zeer origineel kado voor mensen die ofwel in holland komen wonen, ofwel als herinnering voor mensen die holland verlaten. Verder natuurlijk voor alle mensen die van holland houden en/of holland beter willen leren kennen.

Mooie foto's en bijbehorende texten. Heb dit boek aan de schoonvader van mijn zoon in Japan gegeven hij was lovend over foto opnames. 

Anders kijken naar je eigen land. relativerend en verrassend. de foto's zijn heerlijk om naar te kijken. patronen, geomtrisch lijnenspel, een genot voor de geest. erg rustgevend. een heel mooi boek waar je uren in kunt bladeren en mijmeren...

Prachtig boek met fantastische foto's, afgewisseld met mooie teksten. Een mooi bezit, leuk naslagwerk en goed relatiegeschenk. Mooi te hebben, te geven en te krijgen!!