TaaltoerismeFeiten en cijfers over 53 Europese talen

Gaston Dorren
Status:Verschenen
2012 - Onze prijs € 16,00

Taaltoerisme bestellen
Taaltoerisme toevoegen

Je kúnt de vele talen van Europa beschouwen als een hindernis voor de reiziger. Net zoals je de Alpen kunt zien als een hindernis op weg naar Italië. Maar daarmee doe je de Alpen én de talen tekort, zo laat dit boek zien in 53 korte, puntige hoofdstukken. Talen zijn juist bezienswaardigheden om je eindeloos over te verbazen en ademloos aan te vergapen. Elke dag geopend, toegang gratis.

Op de website taaltoerisme.nl vind je nog allerlei extra's: aanvullende hoofdstukken, geluidsopnames van diverse talen, rectificaties, informatie over de auteurs en meer.

Het magazine Kijk heeft Taaltoerisme als één van de beste boeken van 2012 bestempeld: 'Dorren is een geestige reisgids die niet doceert maar vooral het mooie en eigenaardige wil laten zien'.
 
Radio 1/Casa Luna
Gaston Dorren was op 19 april twee uur lang te gast bij het Radio 1 programma Casa Luna. Beluister hier deel 1 en deel 2 van die uitzending.
 
NRC Handelsblad
'Zoals zoveel taalboeken is het vrolijk en licht geschreven, maar tegelijkertijd is het óók een prachtig overzicht van de talen van Europa, waarbij de taaljournalist Gaston Dorren van iedere taal telkens één aspect belicht. Erg didactisch, erg goed gedaan.'
 
'Een speelse reis langs de talen van Europa.'
 
Trouw
In de 5 mei 2012 editie van dagblad Trouw roept Gaston op 'Mensen, kijk toch eens hoe mooi taal is'.
 
'Een verrassend leuk boek, dat mogelijk een vervolg krijgt'
 
'Taal is leuk, de boodschap van dit boek, maar het allerleukste eraan is dat je er heerlijk over kunt klagen. En dat gaat Dorren goed af.'
 
'Vlot en aansprekend'. 'Dorren is een bekwame gids die zich niet wil opdringen. Het plezier staat voorop, houdt hij de lezer voor'.
 
Het Amsterdamse Dagblad gaf Taaltoerisme vier sterren. Lees hier de recensie.
 
Elsevier
‘Puntige beschouwingen’, ‘onderhoudend’ – Lucas Gasthuis in Elsevier.
 
Nederlands Dagblad
‘Leerzaam’ en ‘humoristisch’ – Roel Sikkema in het Nederlands Dagblad.
 
 

Reacties op *Nieuwe tongen*, het vorige boek over taal van dezelfde schrijver:

'Meer dan interessant en uiterst vermakelijk boek.' - De Telegraaf

'[…] aanstekelijk enthousiasme en opvallend stoepende stijl. […] Voor taalliefhebbers is *Nieuwe tongen* een aanwinst, die tussen andere populariserende boeken op dit gebied opvalt doordat de technische kant van taal, het mechaniek van klanken en constructies, er niet in verwaarloosd wordt. […] *Nieuwe tongen* is een verrassend rijk, leesbaar boek over taal – niet alleen die van migranten.' – de Volkskrant

'Zelden een boek over (echte) taalkundige zaken gelezen dat zo goed en helder geschreven is.' – Jan Stroop, taalkundige

 

Paperback | 175 pagina's | Kleur: zw | Taal: Nederlands | Afmetingen: 150x210 | ISBN: 9789055948864

Share |