De bovenkant van Nederland (5)Deel 5

Karel Tomeï
Status:Nieuw
2015 - Onze prijs € 16,00

De bovenkant van Nederland (5) bestellen
De bovenkant van Nederland (5) toevoegen

Karel Tomeï over de totstandkoming van dit vijfde deel in de serie De Bovenkant van Nederland: 'Je zou bijna denken: Ik heb het wel gezien, wanneer je tientallen jaren Nederland van boven hebt mogen aanschouwen. Maar steeds ben ik verbaasd wat er toch allemaal gebeurt in dit kleine land. Het aantal inwoners neemt nog steeds toe en dat kun je zien in de nieuwe bebouwing en de steeds aangepaste 'natuur'. Naast het oude zie je een nieuwe stroming in de architectuur om onze omgeving aangenamer te maken. Dat heeft alles te maken met onze verbondenheid met water. Compleet nieuwe woonwijken van Groningen tot Zeeland worden letterlijk in het water gebouwd en dat levert een bijzonder schouwspel op. Door de gemaakte 'natuur' eromheen zie je met de jaargetijden ook steeds een ander beeld. Maar ook zijn er van die fraaie lapjes groen in een saai industriegebied waarop we kunnen voetballen, zoals op het dak van Ikea. Kijk je langs onze fenomenale kust dan zie je die zelfs steeds veranderen door zandmotoren, opspuitingen en uitbreidingen van het strand van de Hoek tot in Friesland. Daar ligt een strand waar je je in een ander werelddeel waant.'
Dit en veel meer is allemaal te zien in 'De bovenkant van Nederland deel 5'. Het boek telt pakweg 25 foto's per provincie en is gebonden met foam.

Karel Tomeï werkt vanaf thuisbasis Eindhoven waar permanent een heli tot zijn beschikking staat voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland. Zijn werk leverde hem diverse internationale prijzen en exposities op.
 

Gebonden met foam | 304 pagina's | Kleur: f.c. | Taal: Nederlands/Engels | Afmetingen: 16 x 16 | ISBN: 9789055949892

Share |

Lezersreacties:

'De kraakheldere foto's zijn een spiegelbeeld van het Nederland: strak gecomponeerd, met veel gevoel voor kleur. Een mooi kijkboekje, weer anders dan de vorige vier delen.'  (NBD, 23-12-2015)