Over Zeeland (2015)

Karel Tomeï
Rinus Anthonisse
Status:Verschenen
2015 - Onze prijs € 29,90

Over Zeeland (2015) bestellen
Over Zeeland (2015) toevoegen

In Zeeland liggen als een lappendeken aaneen gesmeed ruim zeshonderd grote en kleine polders, omarmd door dijken. Het is de provincie met de meeste kilometers dijk. Vlaamse monniken begonnen in de vroege middeleeuwen met inpolderen. Dat proces van landaanwinning ging stap voor stap tot ver in de twintigste eeuw door. Zo is een mozaïek van dijken ontstaan. Langs de randen van het water de hoge, stoere en kale zeedijken. Landinwaarts de vaak met bomen beplante binnendijken, die meestal nog een functie als tweede waterkering hebben. Overgoten met het vooral onder kunstenaars geroemde heldere Zeeuws licht.

Paperback met luxe omslaghoes.

Luchtfotograaf Karel Tomeï heeft zijn thuisbasis op Eindhoven Airport en vliegt in binnen- en buitenland om uiteenlopende opdrachten uit te voeren. Hij werd voor zijn werk meermaals met internationale prestigieuze prijzen bekroond, zoals de 'Kodak Commercial and Industrial Award' (1988, Houston, USA) en de prestigieuze ABC jaarprijs (1997). Ook hangen zijn foto's op jumboformaat aan de muur van de prijsvechterspier op Schiphol.

Paperback | 203 pagina's | Kleur: f.c. | Taal: Nederlands/Engels | Afmetingen: 24 x 30 | ISBN: 9789055949663

Share |

Lezersreacties:

'Een door de luchtfoto's zeer aansprekend kijkboek dat een eigentijds beeld van deze door de eeuwenlange strijd tussen land en water getekende provincie biedt.' (NBD, 23-12-2015)