Captain's Dinner, Koken met de Holland-Amerika Lijn

Sandra van Berkum
Tal Maes
Status:Verschenen
2011 - Onze prijs € 19,90

Captain's Dinner, Koken met de Holland-Amerika Lijn bestellen
Captain's Dinner, Koken met de Holland-Amerika Lijn toevoegen

Captain’s Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt. 

De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners.

Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto’s en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector’s items zijn.

De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.

Elle eten:
'Het boek neemt je mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de HAL, tussen 1946 en 1971.' Lees hier het volledige Captain's Dinner artikel in Elle Eten. 
 
Gebonden | 180 pagina's | Kleur: fc | Taal: Nederlands | Afmetingen: 16 x 23, flexiback | ISBN: 9789055948161

Share |