PlentyWater, energie, grondstoffen en duurzaamheid

Adjiedj Bakas
Status:Nieuw
2013 - Onze prijs € 24,95

Plenty bestellen
Plenty toevoegen

Van het Schildpadkapitalisme dat tot de Middeleeuwen duurde, gingen we naar het huidige Erectiekapitalisme. Nu maken we de transitie mee naar het Biokapitalisme oftewel Kapitalisme 3.0. Willen we van de 21ste eeuw een gouden eeuw voor de hele mensheid maken, dan moeten we de beschikbaarheid van water, energie en grondstoffen goed geregeld hebben. Hoewel er op deze terreinen veel pessimisme lijkt te zijn, is daar geen enkele reden toe. Er komen superslimme manieren van watermanagement waardoor de 1% zoet water op de wereld prima gebruikt kan worden voor 9 miljard mensen, zonder dat er wateroorlogen hoeven te komen. Fossiele energievormen blijven deel uitmaken van de energiemix van morgen, maar duurzame energievormen maken een enorme opmars door. Veel grondstoffen worden straks hergebruikt omdat afval niet meer bestaat. Maar er komt ook een biobased economy waarbij planten straks grondstoffen produceren voor chemie en andere branches en er een periode van overvloed aanbreekt voor de mensheid. Dit boek laat zien welke doorbraakinnovaties plaatsvinden achter de krantenkoppen van vandaag. Lees over slimme wc’s, huizen die zichzelf van energie voorzien, groene kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, LNG, nieuwe mobiliteit, auto’s en vliegtuigen van de toekomst, de doorbraak van zonne-energie, space mining, smart water grids, smart energy grids, woestijnen die weer gaan bloeien en nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen.

De auteur maakte een rondgang langs insiders en outsiders in deze branches en schreef dit prikkelende boek. Bakas, die bekend staat om zijn optimisme, omdenken en positieve insteek, verrast weer met dit nieuwe boek.

Plenty wordt ingeleid door Frits Bolkenstein en bevat bijdragen van onder meer RTLweervrouw Helga van Leur, presentatoren Wilfred Genee en Charles Groenhuijsen, en hoogleraar Toekomstonderzoek Wim de Ridder.

Adjiedj Bakas (1963) is “de trendwatcher des vaderlands” (Managementboek.nl). Hij werd uitgeroepen tot trendwatcher van het jaar 2009, “black businessman” van het jaar 2008, een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team), een van de meest invloedrijke mannen onder de 50 (Sprout), een van de 30 meest invloedrijke mensen in de financiële industrie (Fonds.nl) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden van Nederland. Hij schreef eerder bestsellers als “The Future of Food”, “De Staat van Morgen” en “De Toekomst van Gezondheid”.

“Adjiedj Bakas is ’s lands beroemdste trendwatcher.” Friederike de Raat in NRC Handelsblad

“Adjiedj Bakas heeft het vaak bij het rechte eind.” Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio

“Deze man explodeert van enthousiasme. En hij kan vertellen! Hij is een meesterlijk spreker en heeft een scherp gevoel voor humor.” Siggi Weidemann in de Süddeutsche Zeitung

“Hij is een echte wereldburger met wortels in drie continenten. Hij benut zijn internationale erfenis op briljante manier.” Gita Kapoor in The Times of India

“Adjiedj Bakas is een zeer belangrijke trendwatcher.” Andrew Moody in de China Daily

Paperback | pagina's | Kleur: | Taal: Nederlands | Afmetingen: 175x215 | ISBN: 9789055947973

Share |