Megatrends stressde nieuwste interventies voor stressmanagement op het werk

Adjiedj Bakas
Status:Nieuw
2014 - Onze prijs € 9,95

Megatrends stress bestellen
Megatrends stress toevoegen

Verzuim kost Nederlandse werkgevers jaarlijks meer dan 13 miljard. Tot 2010 kwam 20 procent van het verzuim voort uit psychische klachten, maar sindsdien is dat percentage gestegen tot 30 procent. Alleen al in de eerste helft van 2014 bedroegen de verzuimkosten veroorzaakt door stress in ons land 800 miljoen. In de afgelopen 5 jaar is uitval door stress met factor 8 gestegen! Die stijgende lijn zet door, tenzij werkgevers ingrijpen.

Veel verschillende situaties kunnen stress veroorzaken. Een hoge werkdruk is een vrij bekend voorbeeld, maar ook ziekte of overlijden van een naaste kan voor veel stress zorgen. Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt of meerdere stressvolle situaties elkaar te snel opvolgen, heeft je lichaam geen tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zich dan op totdat het teveel wordt. Zoveel dat je er ziek van wordt.
Positieve nieuws is dat je dit verzuim kunt voorkomen. Uit onderzoek van ArboNed blijkt dat vroegtijdig herkennen van signalen en in gesprek gaan hierover met werknemers, verzuim voorkomt. En als werknemers met psychische klachten verzuimen, dat sneller ingrijpen loont. De verzuimduur kan hiermee met 10% tot 15% verlaagd worden. En als je dan weet dan 1 verzuimdag al snel 250 euro kost, dan is niets doen geen optie.

Aanpakken dus, en dat kan met dit boekje. ArboNed is van oudsher de specialist die zich richt op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers, waardoor het verzuim binnen bedrijven en instellingen wordt verlaagd. ArboNed bouwt voort op 20 jaar expertise in de aanpak van verzuim. Vanuit een focus op innovatie en specialisatie verrijken we onze kennis op het gebied van verzuim. Voor dit boekje werkten we samen met trendwatcher Adjiedj Bakas, die na meer dan 20 jaar trendonderzoek is uitgegroeid tot 'trendwatcher des vaderlands' (Managementboek.nl). In deze uitgave brengen Mirjam Sijmons, CEO van ArboNed, en Adjiedj Bakas de nieuwste inzichten en interventies in kaart over stress op het werk. Een must-read voor iedere werkgever!

Paperback | 128 pagina's | Kleur: fc | Taal: Nederlands | Afmetingen: 177x123 | ISBN: 9789491932076

Share |