Hooggehakt & kortgerokt100 jaar met de mode mee

Martine van Rooijen
Status:Nieuw
2012 - Onze prijs € 22,50

Hooggehakt & kortgerokt bestellen
Hooggehakt & kortgerokt toevoegen

Wespentailles, zijden kimono’s, suikerspinkapsels, BB-ruitjes, hippiejurken en plateauzolen. Er zijn weinig onderwerpen die zo’n schat aan beelden opleveren als mode. Hooggehakt & kortgerokt  showt die bonte en veranderlijke wereld. Aan het begin van het boek vegen de dames met hun lange rokken de vloer. In de jaren die volgen, kruipen de rokken langzaam omhoog, zakken weer, gaan weer omhoog tot ze in de jaren zestig niet korter meer kúnnen. Maar niet alleen de roklengte verandert. Ook de taille, die is ingesnoerd, hoger valt, lager of helemaal verdwijnt. De hoeden: pillendoosjes of flaphoeden. Bont dat in is of juist niet. De jaren vijftig waarin voor het eerst een aparte tienermode verschijnt. De jaren zeventig waarin de herenmode rigoureus verandert met coltruien en ribpakken. De jaren tachtig met de yuppiestijl. Honderd jaar mode in meer dan 150 foto’s: kleding, kapsels, make-up en lingerie. Maar ook de ontwerpers, de favoriete modellen en de mode-iconen.

 
'Iedere modeliefhebber met een warm hart voor de invloeden van kunst en geschiedenis zal dit boek graag in zijn of haar kast hebben staan.'
 
Leeuwarder Courant:
'Een oogverblindend schouwspel'. Lees hier de volledige recensie.
 
NCRV-radio:
'Een prachtig foto- en tekstboek waarin Martine van Rooijen ons meeneemt van de Belle Epoque naar de mode van nu.' Beluister hieronder het item met Martine van Rooijen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

Gebonden | 200 pagina's | Kleur: fc | Taal: Nederlands | Afmetingen: 200 x 200 | ISBN: 9789055948918

Share |