GeenFilterBekentenissen van Generatie Y

Anjuly de Geus
Status:Nieuw
2014 - Onze prijs € 17,95

GeenFilter bestellen
GeenFilter toevoegen

De twintigers van nu, die de naam ‘Generatie Y’ kregen, staan de laatste tijd nogal in een negatief daglicht. Volgens velen gaan ze al YOLO’end en selfies makend door het leven, ondertussen met hun virtuele vrienden (echte maken ze immers niet meer) whatsappend over hoe zwaar ze het hebben, omdat ze hun studiereis naar Australië nog moeten plannen.

Maar generatiegenoot Anjuly de Geus ziet om zich heen een heel andere groep jonge mensen. Ze ziet jongeren die zich, in de hoop een betere toekomst te hebben, blijven ontwikkelen door meerdere studies te volgen. Jongeren die twee of meer baantjes hebben en nog nauwelijks rondkomen in economisch zware tijden, omdat ze te trots zijn een uitkering aan te vragen. Jongeren die ondanks hun diploma’s geen baan op opleidingsniveau kunnen vinden en dus maar geestdodend werk doen. Ze ziet creatieve initiatieven ontstaan, mensen die elkaar helpen en ondersteunen. Jongeren die voor zichzelf beginnen. En talent, heel veel talent. In #GeenFilter schetst Anjuly een realistisch en kwetsbaar beeld van de keuzes, twijfels, carrières, liefdes en angsten van haar generatie.

Anjuly de Geus (27) is historica, auteur, blogger en … zeepjesverkoper. In nrc.next schreef zij eerder over de zoektocht van recent afgestudeerde jongeren naar een baan in ‘Bekentenissen van een Zeepjesverkoper’. Als columniste voor online magazine NSMBL schrijft zij over herkenbare onderwerpen voor twintigers, daarnaast blogt zij regelmatig voor o.a. TEDxAmsterdamWomen.

Lees gratis het voorwoord en het eerste hoofdstuk:

GeenFilter in de media:

   
     


 

Paperback | 176 pagina's | Kleur: zw | Taal: Nederlands | Afmetingen: 145x195 | ISBN: 9789055942893

Share |