Horen met je neusen andere zaken die je nog niet wist over je brein

Thijs Hannaart
Status:Nieuw
2013 - Onze prijs € 12,50

Horen met je neus bestellen
Horen met je neus toevoegen

Je hoort met je oren en ruikt met je neus. Logisch toch? Lange tijd dachten wetenschappers dat alle zintuigen in verschillende hersenkwabben werden vertegenwoordigd. Maar hoe meer onderzoek er wordt gedaan, hoe duidelijker wordt dat dit een misverstand is. Bij alle dingen die het brein waarneemt, wordt het gehele brein geactiveerd. Als je naar muziek luistert, is ook je visuele kwab actief. Om te kunnen bepalen wat voor geur iets heeft, moet je weten welke kleur eraan vastzit. Smaak hangt af van wat je hoort. Waarnemen doe je dus met je hele brein!

Dit boek gaat over hoe je brein omgaat met signalen vanuit de zintuigen en hoe omgevingsfactoren van buiten het brein hierop invloed uitoefenen. Het geeft antwoord op prikkelende vragen als: Hoe zorgt een vleermuis dat hij niet gek wordt van alle echo’s? Waarom is het eten in vliegtuigen altijd zo sterk gekruid? Hoe manipuleren marketeers je zintuigen? Hebben vrouwen een beter reukvermogen? Dromen blinden in beelden?

Aanrader voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende wisselwerking tussen de hersenen en de zintuigen.

Thijs Hannaart is biologieleraar en geeft les op een middelbare school. Hij studeerde medische microbiologie en specialiseerde zich in de moleculaire biologie. Eerder verschenen van hem Pimp je brein, 92 tips om slimmer te worden en Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man.

 

'Horen met je neus' is besproken bij:

 
         

 

Gebonden | 136 pagina's | Kleur: zw | Taal: Nederlands | Afmetingen: 135x195 | ISBN: 9789055942237

Share |