Meester Mark vraagt doorOver leven in het onderwijs

Mark van der Werf
Status:Verschenen
2015 - Onze prijs € 16,00

Meester Mark vraagt door bestellen
Meester Mark vraagt door toevoegen

Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrièreswitch, Meester Mark draait door, maakt een storm aan reacties los. 
Talloze leraren storten hun hart uit. Ook zij worden gedwongen om toetsen eindeloos te analyseren en elke scheet van hun leerlingen in drievoud te notuleren.
Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan. 
Met veel humor vertellen de docenten hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie, verantwoordingsdrift en inspectiestress; hoe ze brutale leerlingen onder de duim houden, onbeschofte ouders de mond snoeren en buitenstaanders de les lezen die denken dat leraren slechts ontspannen achterover leunen tot het alweer vakantie is. 
Samen geven ze antwoord op de vraag die leraren zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?
Paperback | pagina's | Kleur: | Taal: Nederlands | Afmetingen: 14,5 x 20 | ISBN: 9789055949649

Inhoudsopgave:
1 Het houdt nooit op 
2 Elke scheet schrijven we op
3 Verven we de muur ei-geel of vanille-geel?
4 Halve saucijzenbroodjesen ingedroogde colavlekken
5 De zweep erover 
6 Als ’ie maar niet naar het vmbo moet
7 Juf, kom je me helpen? 
8 Toetsterreur 
9 Inspectiestress 
10 Eenzame mannen 
11 Lekker veel vakantie 
12 Daar doe ik het voor 
13 Een fooi 

Share |