Persoonlijke ontwikkelingWorden wie je écht bent

Godfried IJsseling
Status:Nieuw
2015 - Onze prijs € 17,95

Persoonlijke ontwikkeling bestellen
Persoonlijke ontwikkeling toevoegen

Hoe kun je helemaal jezelf worden? Want dat is wat de meeste mensen willen: worden wie je écht bent. De wereld helpt ons niet, met al haar verwachtingen omtrent wie we zouden moeten zijn, in werk en privé. Jezelf zijn is iets wat je zelf moet doen. Hoe dan? Daarover gaat dit boek.

Het begrip persoonlijke ont-wikkeling geeft precies aan wat het is: het afwikkelen van het omhulsel, je ‘niet-echte ik’, zodat je ‘echte ik’ weer zichtbaar wordt. Dat ‘echte ik’ blijkt - steeds weer - een uniek, inspirerend, kwetsbaar maar ook krachtig, en vooral authentiek persoon te zijn. Dit boek laat zien, hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen, en wat dat je oplevert. Het is geschreven voor mensen die zich verder willen ontwikkelen, én voor hen, die anderen daarin bijstaan.

De auteur illustreert zijn betoog met metaforen, echte verhalen en praktische voorbeelden van mensen die hij begeleidde in zijn werk als psycholoog, coach en trainer. Zijn belangrijkste stelling: in de steeds kunstmatiger wordende wereld van nu is er een grote behoefte aan echte mensen, die de menselijkheid terugbrengen in hun werk, en in de wijdere wereld.

Godfried IJsseling (1963) is senior trainer en coach, sinds 1998 verbonden aan de Baak, Management Centrum VNO-NCW. 

Paperback | 178 pagina's | Kleur: z.w | Taal: Nederlands | Afmetingen: 13,5 x 215 mm | ISBN: 9789055949687

Inhoudsopgave:

Inleiding
Hoe dit boek bedoeld is

1. Wakker worden
2. Iemand worden
3. De rode draad herkennen
4. Contact maken en grenzen bewaken
5. Leren waarnemen
6. In beweging blijven
7. Anderen begeleiden in hun ontwikkeling

Nawoord

Share |

Lezersreacties:

NBD Biblion recensie van 6 mei 2015:

Op overtuigende en inspirerende wijze neemt de auteur de lezer mee van stap tot stap, waarbij hij met tal van voorbeelden en persoonlijke casuïstiek zijn verhaal illustreert op weg naar 'echtheid in professionaliteit'. Een gaaf en authentiek boek dat het thema in de juiste toonzetting bezingt. Voor een breed publiek bruikbaar.