En waar blijven de kinderen?Survivalgids voor als je een kind wilt, maar (nog) niet hebt

Yvonne R.A. Prins
Status:Verschenen
2012 - Onze prijs € 16,95

En waar blijven de kinderen? bestellen
En waar blijven de kinderen? toevoegen

‘En, waar blijven de kinderen?’ De maatschappelijke druk om kinderen te krijgen, is vooral voor vrouwen groot. Mensen verwachten dat op een zekere leeftijd of na een relatie van een bepaalde tijd de kinderen als vanzelf komen en maken met het grootste gemak opmerkingen als: wanneer komt de eerste? Of: welke kamer wordt de babykamer?

Maar kinderen krijg je niet op bestelling. Om uiteenlopende redenen kan een kinderwens onvervuld blijven, soms tijdelijk en soms definitief. En hoe ga je dan om met onnadenkende vragen? Wat vertel je en aan wie?

Als je een onvervulde kinderwens hebt, is het onmogelijk je daarvoor af te sluiten. Overal word je geconfronteerd met zwangerschap, baby’s en kinderen. Hoe ga je om met zoveel confrontaties? Wat doe je wanneer je niet blij kunt zijn als een vriendin vertelt dat ze zwanger is? En hoe overleef je een verjaardagsfeestje waar jij de enige bent zonder kinderen? Ook andere vragen dringen zich op. Bijvoorbeeld of je vriendschappen het overleven als al je vriendinnen moeder worden. Of je eenzaam oud wordt. En wat je dán met je leven gaat doen als je onverhoopt geen moeder wordt.

Op serieuze, maar tegelijk luchtige wijze steekt Yvonne Prins je een hart onder de riem en laat ze zien dat een leven waarin (nog) geen kinderen zijn geen ‘treurig’ leven is of hoeft te zijn.

Yvonne Prins is psycholoog, coach en auteur. Zij had graag kinderen gewild, maar heeft ze niet. Eerder verscheen van haar bij Scriptum: Ziekenhuis Survivalgids. Wegwijs in de wereld van de witte jassen.

Recensies:

'Een indrukwekkend boek van een ervaringsdeskundige in alle opzichten.' - Over boeken

Yvonne Prins was zaterdagochtend 8 september te gast bij het Radio 2 programma Cappuccino en sprak daar met presentator Jurgen van den Berg over haar boek. Beluister hier het item:

 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

Paperback | 184 pagina's | Kleur: z.w. | Taal: Nederlands | Afmetingen: 13x21 | ISBN: 9789055940271

Share |