Scriptum verwerft rechten The Detox Kitchen Bible

02-07-2015

Uitgeverij Scriptum heeft de rechten gekocht voor de Nederlandse vertaling van 'The Detox Kitchen Bible. 200 recipes for glorious health – all free from wheat, dairy and refined sugar' van Lily Simpson en Rob Hobson. Het boek verscheen 7 mei 2015 bij uitgeverij Bloomsbury. De Duitstalige rechten zijn verkocht aan Edel Books. In oktober 2015 verschijnt de Nederlandse editie. De auteurs brengen eind oktober een bezoek aan Nederland om de vertaling te lanceren.

De Detox Kitchen Bible is een unieke combinatie van kookboek en gezondheidsboek, het combineert 200 toegankelijke recepten en schitterende foto’s met voedingsinformatie en detoxprogramma’s op maat, om gericht gezondheidsproblemen aan te pakken. Het uitgangspunt: gezond eten is niet moeilijk en je hoeft zeker niet in te leveren op smaak. Met de recepten op basis van pure en onbewerkte ingrediënten kun je blijvend je eetpatroon veranderen en veel goeds doen voor je gezondheid.

Lily Simpson, een Britse chef-kok, richtte in 2012 de Detox Kitchen op, een unieke bezorgingsdienst die meteen een overweldigend succes bleek te zijn. Inmiddels heeft de Detox Kitchen twee deli’s in Londen: in Kingly Street en in een vestiging van de winkelketen Harvey Nichols.

Rob Hobson is een van de beste voedingsdeskundigen in Groot-Brittannië. Hij runt twee voedingsadviesbureaus in Londen, en heeft gewerkt met particuliere cliënten, verschillende overheidsinstanties en de NHS (National Health Service).

‘Kleurrijke, gezonde gerechten waar je je geweldig door voelt. Simpele en toegankelijke recepten met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt vinden.’ – Daily Telegraph

‘Voedzaam en energiegevend eten. Geen hypes, niet jezelf van alles ontzeggen, maar gewoon recepten die je goed doen en goed smaken. Dat is het soort detox waar we wat mee kunnen.’ – Delicious

Share |